Websites

Marco Huysmans

Robert van Gulik

Sinds 2003 ben ik de webmaster van de officiële website van Robert van Gulik en zijn befaamde Rechter Tie-serie. Ook heb ik in dit kader verschillende boeken uitgegeven:

Boekerij “De Graspeel”

Als fanatiek verzamelaar probeer je steeds mooiere exemplaren te bemachtigen. Maar wat doe je met de dubbele? Die probeer je te verkopen! Daarom ben ik een internetwinkeltje begonnen dat ik uiteraard naar het huis genoemd heb: Boekerij “De Graspeel”. Diezelfde naam gebruik ik ook voor het uitgeven van bovengenoemde boeken.

Verwante schrijvers

In 2005 leerde ik Carl Barkman kennen, schrijver van de biografie van Van Gulik getiteld Een man van drie levens. Omdat hij een goede plek zocht voor zijn ongepubliceerde werk, heb ik ook voor hem een website gemaakt in drie talen: Nederlands, Engels en Russisch. Helaas overleed hij in 2006.

Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd geraakt in enkele verwante schrijvers die naar eigen zeggen door Van Gulik geïnspireerd zijn en heb daar websites van opgezet. Bertus Aafjes schreef soortgelijke verhalen maar dan over een Japanse rechter genaamd Rechter Ooka. Janwillem van de Wetering is internationaal beroemd geworden met zijn politieromans over Grijpstra en De Gier.

Schaken

Ik was ooit een fanatiek schaker. Hoewel ik tegenwoordig alleen nog maar vluggertjes speel op het internet, ben ik nog altijd lid van Schaakvereniging De Vrijpion in Boxmeer. Ook beheer ik de website van de Drie-provinciëncompetitie, een officieuze competitie met clubs uit Brabant, Gelderland en Limburg.

Wordfeud

Vele tientallen jaren geleden was ik een fanatieke Scrabbelaar in huiselijke kring. Daarna richtte mijn belangstelling zich meer op cryptogrammen. Tot Wordfeud.

Ik heb Wordfeud enkele jaren bewust genegeerd. Ik ben namelijk nogal verslavingsgevoelig. Af en toe voel ik nog de RSI die Tetris me destijds opleverde.

In november 2015 ging ik echter toch voor de bijl, en het onvermijdelijke is inderdaad gebeurd: ik ben een Wordfeud-junk geworden. Op wordfeuder.nl deel ik mijn ervaringen in de hoop dat het iemand interesseert.